تاریخ بروزرسانی:

اقتصاد مقاومتی

تعریف اقتصاد مقاومتی

فرمان بيست و چهار ماده ­اي رهبر معظم انقلاب در بهمن ماه 1392 مبنی بر ابلاغ سیاست­ های اقتصاد مقاومتی، بنیان­ گذاری گامی بلند جهت شکوفایی ظرفیت ­های گوناگون کشور در حوزه­ های اقتصادی به شمار می ­رود. در راستای اجرای این سیاست­ ها، رياست محترم جمهوري دستور يازده ماده ­اي را مبني بر اعمال سياست ­هاي اقتصاد مقاومتي ابلاغ نمود و با ابلاغيه معاون اول محترم رئيس جمهور تمام دستگاه ­هاي اجرايي كشور به ارائه راهكارهاي اجرايي و عملياتي و نهادينه كردن اين سياست ­ها مکلف گردیدند. بر همین اساس اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از اصلی ­ترین راهبردهای تاریخ ­ساز برای مدیریت وضعیت اقتصادی ایران و مسیر دستیابی به اقتصاد پررونق، شکوفا و مبتنی بر توانمندی­ های داخلی و ظرفیت­ های درونی کشور آغاز گردید.

در استان بوشهر از ابتدای تشکیل و ابلاغ ساختار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، شناسایی فرصت‌های اقتصادی و برنامه ­ریزی جهت تعریف و اجرای پروژه­ های شاخص، اولویت‌دار و پیشران در حوزه‌های مختلف و با تأکید بر انطباق حداکثری با سیاست­های کلی اقتصاد مقاومتی، بیانیه مقام معظم رهبری با عنوان گام دوم انقلاب، نظریه پایه توسعه و سند آمایش استان و سند ملی توسعه استان در دستور کار قرار گرفت و در فرآیندی منظم و مستمر و با همکاری دستگاه ­های اجرایی در سطح استان و در شهرستان­ ها با همکاری و محوریت فرمانداران شهرستان­ ها، بر مراحل شکل ­گیری و پیشرفت آن ­­ها تا زمان تکمیل و بهره­ برداری نظارت می­ نماید.

از آنجایی که برنامه ­ها و سیاست ­های اتخاذ شده در ستاد اقتصاد مقاومتی منوط به همان سال نبوده و ادامه دار است، ضرورت دارد به صورت مستمر اجرایی شدن برنامه ­ها پایش شود. بر همین اساس سازمان برنامه و بودجه کشور با راه ­اندازی سامانه نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی (نیپا) در سطوح ملی و استانی، تحولات مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی را به صورت مستمر رصد نموده و در قالب گزارشات روزانه، هفتگی و ماهیانه به اطلاع مخاطبان خود می ­رساند. این سامانه با در نظر گرفتن دو بعد نظارتی و اطلاع­ رسانی طراحی شده است.

advanced divider